Opleiding - Helikopter

De toestellen zijn van het type SCHWEIZER 300C (ex-HUGHES).
Na een grondige evaluatie is gebleken dat dit type het meest geschikte
"les"-toestel is.

Dit type toestel bestaat al ongeveer 30 jaar (= miljoenen vlieguren) en wordt nog steeds voortdurend door de bouwer geperfectioneerd.

2800 stuks van dit type werden door de jaren heen gebruikt voor de basisopleiding van de Amerikaanse legerpiloten.

Een piloot, die zijn opleiding heeft genoten op dit type, kan zonder enige moeilijkheid overstappen op grotere helikopters.

Wij kunnen U uiteraard ook na het behalen van Uw vergunning toestellen ter beschikking stellen van hetzelfde type of groter zoals bijvoorbeeld de McDonnell Douglas 520N (ex-HUGHES).

Spotlights on: McDonnell Douglas 520N

Antwerp Heli stelt toestellen ter beschikking die hun diensten bewezen hebben en waarover de piloten bijzonder tevreden zijn. De McDonnell Douglas 520N is een uitzonderlijk toestel, net zoals de 300C.

De 520N kent U o.a. van het gebruik in de film Speed met Keanu Reeves.

foto2  Op de foto (Courtesy McDonnell Douglas Helicopter  Systems) zie je het gebruik van de helikopter in de film,  waar een SWAT team de bus met de bom volgt.

 De MD 520N wordt veel gebruikt in films omdat het  toestel uitzonderlijke en veilige mogelijkheden bezit. Let  maar eens op als je kijkt naar bijvoorbeeld The Cable  Guy, Bad Boys en Mission: Impossible.

 En van de opvallendste eigenschappen van de 520N is  dat het de stilste helikopter ter wereld is en dat  McDonnell Douglas een unieke technologie gebruikt: de N van 520 N betekent Notar. Dit betekent No Tail Rotor, wat betekent: geen schroef achteraan!

Deze uitvinding van Andy Logan dateert van eind de jaren zeventig toen hij nog voor Hughes Helikopters werkte. Het was McDonnell Douglas die de helicopter in 1991 op de markt bracht als een bestelling voor het Phoenix Police Department. De MD 520N leidde ook tot de ontwikkeling van de bekende MD 600N, een langere versie.

foto1  De 520 N is een heel geliefd toestel,
 gebruikt door o.a. Amerikaanse tv-nieuwsdiensten, militaire afdelingen en  professionele helikopterdiensten.

 

 

Home - Contact - Disclaimer - Copyright Pegasus Aviation Services